Reclamació pagament indegut vaga


Disponible per: AFILIADES / NO AFILIADES


El 12 de desembre va iniciar la vaga indefinida d'infermeres. Aquesta ha afectat a totes les infermeres i infermers que treballen als centres de l'ICS i de la sanitat concertada SISCAT.

És una vaga legalment convocada i de caràcter indefinit, el que suposa que la persona treballadora es pot adherir a la vafa en qualsevol moment, sempre que no hagi estat notificada com a serveis mínims.

Tot i que la persona treballadora hagi fet vaga només unes hores de la seva jornada laboral, algunes entitats han descomptat tota la jornada laboral de la nòmina en lloc de descomptar només les hores reals de vaga realitzada.

Aquesta és una conducta contrària a llei que perjudica en excés l’exercici del Dret a la vaga, generant més perjudici del necessari, a més que implica l’incompliment del pagament del salari i cotització corresponent.

La persona treballadora ha de reclamar per via escrita els imports que no s'han abonat. En el supòsit de denegació de la reclamació o de silenci administratiu, caldria procedir a interposar una demanda en l'àmbit laboral.

   


Presentació de reclamació prejudicial

Omple el següent formulari amb totes les dades que es demanen:

- nom de l'entitat/centre de treball

- el teu nom i cognoms, DNI/NIE

- detall dels dies i hores en què vas fer vaga

- signatura digital

Rebràs el document de reclamació al teu correu electrònic. Registra la reclamació per via telemàtica a través d'un canal habilitat al teu centre (e-valissa, registre telemàtic, correu electrònic corporatiu...)

 

Accedeix al formulari de reclamació

 

Si tens resposta denegatòria o silenci administratiu, contacta amb nosaltres per preparar la demanda per reclamar els imports deguts (només per a persones afiliades).

 


Certificat digital

Si no disposes de certificat digital, pots obtenir el teu certificat digital ID.ICat amb Infermeres de Catalunya. Accedeix a la web:

https://www.infermeresdecatalunya.cat/idicat/